သံပုရာသီးခ်ဥ္ အသံုးရေအာင္တည္နည္းကား သံပုရာသီး အႏုအႏြမ္းတို႔ကို မပါေစႏွင့္။ ရင့္ရင့္ႁပြမ္းႁပြမ္း အမွည့္ဆြတ္စ လတ္လတ္ကို ျပာထည့္၍ အစပ္ရည္ကုန္ေအာင္ ေလးရက္ ေရလဲ၍စိမ္ေလ၊ ရက္ေစ့လွ်င္ သံပုရာသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆး၍ ေနမွာ တစ္ေန႔လွမ္း၊ ခန္႔ခန္႔ထပ္ထပ္ရွိလွ်င္ ဆားရည္ႏွင့္ ႏွစ္ရက္၊ သံုးရက္ စိမ္ျပန္၊ သံုးရက္ေစ့လွ်င္ ေနပူလွမ္း၊ ခန္႔ခန္႔ထပ္ထပ္ရွိလွ်င္ ေလးစိတ္ခြဲ၊ ဆားငန္ငန္သြပ္၍ ေနမွာ တစ္ေန႔လွမ္းၿပီးလွ်င္ ငါးျမင္းရင္းငါးပိ၊ ငါးပတ္ငါးပိအသားေကာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္ေကာင္းက်ိဳ၍ ဆီးကို က်က္စြာခ်က္၊ ဆီက်က္ေအးႏွင့္ေဖ်ာ္၊ သည္အရည္ႏွင့္ သံပုရာသီး ေလးစိတ္ခြဲထဲကို ၀င္ေအာင္နယ္၍ အိုးသန္႔သန္႔တြင္ ၾကပ္ၾကပ္သိပ္၊ အေပၚကို ဖက္လံုစြာပိတ္၊ ကုပ္ၾကပ္ၾကပ္ႏိွပ္၊ ဆီက်က္၊ ဆားရည္ေဖ်ာ္၍ အေပၚက တင္၊ တစ္ႏွစ္ ႏွစ္ႏွစ္ ခံ၏။ ခ်က္ဖေယာင္းကဲ့သို႔ ႏူးနပ္သည္။ အရသာလည္း ေလးေလးေကာင္းလွသည္။
သံပုရာသီးမွည့္ အေကာင္းတည္နည္းၿပီး၏။
[ေရွးျမန္မာ စားေတာ္ကဲ၊ စားေတာ္ဆက္၊ စားဖိုသည္ တို႔၏ ျမန္မာစားေတာ္ခ်က္က်မ္း မွ ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပပါသည္။]
No comments:
Post a Comment