Sunday, March 17, 2013

မွ်စ္ခ်ဥ္တည္နည္း


မွ်စ္ခ်ဥ္တည္နည္းကား -
မွ်စ္ခ်ိဳးစလတ္လတ္ကို ပါးပါးလႊာ၊ မိုးရည္ တံစက္ရည္ မ၀င္ရေအာင္ အိုးသန္႔သန္႔ႏွင့္ ေရစိမ္၊ ႏွစ္ရက္တစ္ခါလဲ၊ ေျခာက္ရက္ေစ့၍ အစပ္၊ အခါးရည္စင္လွ်င္ မွ်စ္ခြက္တစ္ဆယ္လွ်င္ ဆန္လတ္ ဆန္ကြဲ တစ္ျပည္တြင္ ဆားငန္ငန္ျဖဴး၍ နယ္သားရေအာင္နယ္၊ အိုးသန္႔သန္႔မွာ ၾကပ္ၾကပ္သိပ္၊ ဖက္ပိတ္၊ ကုပ္ၾကပ္ၾကပ္ႏွိပ္၊ အေပၚကို ဆားရည္တင္၊ တစ္ႏွစ္၊ ႏွစ္ႏွစ္ခံ၏။ အရသာေကာင္း၏။ ေနာင္သံုးလိုေသာအခါ ငါးပိေကာင္၊ ငါး၊ အမဲ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္ စသည္ႏွင့္ခ်က္၍ လိုရာသံုးေလ။
မွ်စ္ခ်ဥ္တည္နည္း ၿပီး၏။

[ေရွးျမန္မာ စားေတာ္ကဲ၊ စားေတာ္ဆက္၊ စားဖိုသည္ တို႔၏ ျမန္မာစားေတာ္ခ်က္က်မ္းမွ ျပန္လည္ကူးယူ ေဖာ္ျပပါသည္။]

No comments:

Post a Comment

 
Web Statistics