ငါးခ်ဥ္ေကာင္းလုပ္နည္းကား-
ငါးႀကီးျဖစ္လွ်င္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း၊ ေရစင္ေအာင္ေဆး၊ ငါးကေလးျဖစ္လွ်င္ ေခ်းကိုစင္စင္ထုတ္၊ ေရစင္ေအာင္ေဆး၊ အရည္စစ္ေအာင္ထား၍ ဆားႏွင့္ၾကပ္ၾကပ္နယ္ၿပီးလွ်င္ ငါးခြက္တစ္ဆယ္လွ်င္ ဆန္သံုးခြက္ ထမင္းမာမာခ်က္၊ ေအးလွ်င္ ဆားငန္ငန္ေဖ်ာ္၍ နယ္သားရေအာင္ ၾကပ္ၾကပ္စိစိနယ္၊ အိုးမွာ ၾကပ္ၾကပ္သိပ္၊ ဖက္ပိတ္၊ ကုပ္ႏွိပ္၊ အေပၚကို ဆားရည္တင္ တစ္ႏွစ္ခံ၏၊ အဆင္းလွ၏၊ အနံ႔အရသာေကာင္း၏။
ငါးခ်ဥ္ေကာင္းသိပ္နည္းၿပီး၏။
[ေရွးျမန္မာ စားေတာ္ကဲ၊ စားေတာ္ဆက္၊ စားဖိုသည္တို႔၏ ျမန္မာစားေတာ္ခ်က္က်မ္း စာအုပ္မွ ျပန္လည္ကူးယူေဖာ္ျပပါသည္။]
No comments:
Post a Comment