ပဲပင္ေပါက္ ပ်ိဳးနည္းကား -
တစ္နည္းကား -
ပဲပင္ေပါက္ခ်ဥ္ မင္းသံုးရ တည္နည္းၿပီး၏။
မွတ္ခ်က္
အင္တန္ - သင့္တင့္မွ်တစြာ
ပဲတစ္ျပည္ကို အိုးတြင္ထည့္၊ ညဦးကေရစိမ္၍ မိုးေသာက္လွ်င္ ေတာင္းမွာသြန္၊ အေပၚကို ပု၀ါေရဆြတ္၍အုပ္၊ ညတိုင္လွ်င္ ရြက္အိုးေလးလံုးမွာ အမွ်စီထည့္၊ အိုး၀ကို ပု၀ါေရဆြတ္၍စည္း၊ တစ္ေန႔လွ်င္ ပု၀ါေပၚက ေရသံုးႀကိမ္သြန္၊ အိုးကိုေမွာက္၍ထား၊ သံုးရက္ ေလးရက္ ရွိလွ်င္ ပဲပင္အခန္႔သင့္သည္ကို ၾကည့္၍ အခန္႔သင့္လွ်င္ေဖာ္။
တစ္နည္းကား -
သဲျဖဴကို ေအာက္က တစ္ထြာခန္႔ခံၿပီးလွ်င္ သဲတြင္ ပဲကို အင္တန္ျဖဴး၊ ပဲကို သဲအင္တန္အုပ္၊ သဲေပၚတြင္ ပဲကို အင္တန္ျဖဴးျပန္၊ ထိုကဲ့သို႔ ပဲတစ္ထပ္ သဲတစ္ထပ္ျဖဴး၍ ေရတို႔ကို တစ္ေန႔သံုးႀကိမ္ ေလးႀကိမ္ျဖန္း၊ သံုးရက္ ေလးရက္ရွိလွ်င္ ပဲအခန္႔သင့္သည္ မသင့္သည္ကို ၾကည့္၍ အခန္႔သင့္လွ်င္ေဖာ္၊ ေရစင္စင္ေဆး၍ အရည္စစ္ေအာင္ ေနမွာျပက္ကာလွမ္း၊ အခြံစင္ေအာင္ျပဳ၍ ေရေႏြးက်ိဳက္က်ိဳက္ဆူတြင္မွာ နႏြင္းကို ၀ါေအာင္ခတ္၍ ပဲပင္ႏြမ္း႐ံုေဖ်ာ၊ ၿပီးလွ်င္ ေအးေအာင္ထား၊ ေအးလွ်င္ ဆားငန္ငန္ႏွင့္ ပဲကို မက်ိဳးမပဲ့ရေအာင္ ႏွံ႔ေအာင္နယ္၍ အိုးသန္႔သန္႔မွာ ၾကပ္ၾကပ္သိပ္၊ ဖက္ပိတ္၊ ကုပ္ၾကပ္ၾကပ္ႏွိပ္၊ အေပၚကို ဆားရည္တင္ ခုနစ္လ ရွစ္လခံ၏၊ လိုေသာအခါ အထက္ကနည္းတူ သံုးေလ၊ အဆင္းလွ၏၊ အနံ႔အရသာ ေကာင္း၏။
ပဲပင္ေပါက္ခ်ဥ္ မင္းသံုးရ တည္နည္းၿပီး၏။
မွတ္ခ်က္
အင္တန္ - သင့္တင့္မွ်တစြာ
No comments:
Post a Comment